Μάθετε μια νέα γλώσσα στο σπίτι - Είναι εφικτό!

Αν θέλετε να μάθετε μια νέα γλώσσα, είναι καλύτερο να πάτε στη χώρα όπου ομιλείται η γλώσσα, σύμφωνα με τη συμβατική σοφία για το θέμα της εκμάθησης γλωσσών. Αυτό που ακούγεται απλό, συνήθως συνδέεται με κάποια προσπάθεια.

Οι ειδικοί γλωσσολογίας της συντακτικής ομάδας του Buyer's Compass είναι παθιασμένοι με τα ταξίδια, αλλά πιστεύουν ότι μπορείτε επίσης να αποκτήσετε μια σταθερή βάση γλωσσικών δεξιοτήτων ενώ βρίσκεστε ακόμα στο σπίτι σας, ώστε να διευκολύνεστε όταν ταξιδεύετε.

Εξάλλου, στην εποχή του διαδικτύου και της παγκόσμιας συνδεσιμότητας, είναι εύκολο να μάθετε μια νέα γλώσσα από το σπίτι σας. Με τη βοήθεια εφαρμογών εκμάθησης, προγραμμάτων εκμάθησης, διαδικτυακών tandems ή βίντεο, αυτό είναι πολύ καλά εφικτό και στο σπίτι.


Στα παρακάτω θα θέλαμε να σας επισημάνουμε εν συντομία πώς μπορείτε εύκολα να μάθετε ή να βελτιώσετε μια νέα γλώσσα χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από τους 4 τοίχους σας:

Εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών

Υπάρχει εν τω μεταξύ μια ποικιλία διαφορετικών εφαρμογών εκμάθησης γλωσσών, με τις οποίες μπορείτε να μάθετε τις πιο δημοφιλείς γλώσσες αρκετά beque μέσω εφαρμογής. Τέτοιες εφαρμογές εκμάθησης είναι συνήθως κατάλληλες τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους, καθώς τα μαθήματα καλύπτουν το καθένα διαφορετικό επίπεδο και διαφορετικούς τομείς της ζωής. Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών είναι οι Babbel, Busuu και Duolingo.

Βρες έναν συνεργάτη Tandem online

Για όσους είναι λίγο πιο προχωρημένοι, είναι εύκολο να βρείτε έναν συνεργάτη tandem με τον οποίο μπορείτε να κανονίσετε άνετα να εξασκηθείτε μαζί μέσω Skype, Zoom ή Google Hangout. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει σημασία αν ο tandem partner ζει κοντά σας ή αν ζει στη Νότια Αμερική, για παράδειγμα, αν θέλετε να μάθετε ισπανικά. Πού μπορείτε να βρείτε έναν συνεργάτη tandem; Για πολλούς χρήστες, μια απλή αγγελία ή μια αναζήτηση σε κατάλληλα διαδικτυακά φόρουμ λειτουργεί. Αλλά ακόμη και για αυτό υπάρχουν πλέον εφαρμογές που κάνουν ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Συνεργάτες tandem για την εκμάθηση γλωσσών από όλο τον κόσμο. Τέτοιες εφαρμογές είναι για παράδειγμα το Tandem, το HelloTalk ή το Speaky.

(Netflix) Παρακολουθήστε ταινίες και σειρές στην πρωτότυπη έκδοση

Αυτή η επιλογή έχει επίσης νόημα αν έχετε ήδη βασικές γνώσεις μιας γλώσσας. Μπορείτε nämmlich να επιλέξετε την πρωτότυπη γλώσσα στις ρυθμίσεις και να εξοικειωθείτε με αυτόν τον τρόπο με την προφορά. Ταυτόχρονα συνιστάται να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στην αντίστοιχη γλώσσα, ώστε να μπορείτε να διαβάζετε μαζί. Ειδικά στην αρχή, όταν όλα ακούγονται ακόμα σαν μια μεγάλη πρόταση, αυτό είναι πολύ χρήσιμο.

Διαβάζοντας ξενόγλωσσα βιβλία

Αν και λιγότερο ψηφιακό, δεν είναι λιγότερο σημαντικό. Για όσους μαθαίνουν μια γλώσσα, συνιστώνται επίσης απλά βιβλία στη γλώσσα αυτή. Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και ειδικά βιβλία με δύο γλώσσες. Από τη μία πλευρά βλέπετε το κείμενο στην ξένη γλώσσα, από την άλλη πλευρά για παράδειγμα στα γερμανικά.

Βίντεο εκμάθησης στο YouTube

Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείτε να βρείτε στο YouTube. Όταν πρόκειται για την εκμάθηση γλωσσών, το YouTube είναι επίσης ένα ιδανικό μέρος για να αναζητήσετε εκπαιδευτικά και επεξηγηματικά βίντεο. Ανεξάρτητα από τη γλώσσα που θέλετε να μάθετε, οι πιθανότητες είναι ότι θα βρείτε το κατάλληλο υλικό. Και φυσικά, το ίδιο πράγμα που ισχύει για το Netflix ισχύει και για το YouTube. Και πάλι, μπορείτε να αναζητήσετε ρεπορτάζ, για παράδειγμα, ή ειδησεογραφικές εκπομπές στην ξένη γλώσσα που θέλετε.

Όπως βλέπετε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε και να βελτιώσετε νέες γλώσσες χωρίς να βγείτε από το σπίτι σας. Σε αυτή τη σελίδα, θα δούμε αναλυτικότερα διάφορες εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών και θα συγκρίνουμε κάθε εφαρμογή με όλες τις λειτουργίες της, το περιεχόμενο εκμάθησης και φυσικά το κόστος της.


Τα πιο δημοφιλή τμήματα


Οι πιο δημοφιλείς κριτικές

Πόσο καλή είναι η εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών Busuu; Εμπειρίες με το Busuu (για τα ισπανικά)
Busuu