Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Facebook Dating

Το Facebook είναι πλέον κάτι περισσότερο από ένα απλό δίκτυο κοινωνικών μέσων, είναι ένας θεσμός. Περίπου το 1/7 του παγκόσμιου πληθυσμού είναι εγγεγραμμένο στον μπλε γίγαντα και λόγω των πολυάριθμων μέτρων προστασίας, υπάρχουν σχετικά λίγες απομιμήσεις! Από τα τέλη του 2020, η νέα επιλογή "Facebook Dating" είναι επίσης διαθέσιμη στη Γερμανία, η οποία αναβλήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Τι προσφέρει η νέα λειτουργία γνωριμιών στο Facebook; Είναι η υπηρεσία γνωριμιών του Facebook πολλά υποσχόμενη ή μάλλον μια απογοήτευση; Ο Erik είναι 25 ετών και το έχει δοκιμάσει. Το συμπέρασμά του; Σίγουρα αποτελεί έκπληξη!

Εμπειρίες με το Facebook Dating

"Απλή εγκατάσταση, γρήγορη εκκίνηση. Όσον αφορά αυτό, η εφαρμογή Facebook Dating σημειώνει πόντους. Και αυτό που ήταν πολύ σημαντικό για μένα: κανένας από τη λίστα των φίλων μου δεν μαθαίνει όταν γίνομαι μέλος. Αν και το online dating δεν είναι πραγματικά ενοχλητικό, ήθελα να γλιτώσω τα ηλίθια σχόλια. Εξάλλου, έχω και συναδέλφους από τη δουλειά στη λίστα των φίλων μου και δεν τους αφορά τι κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου."

Ένα πολύ σημαντικό σημείο για πολλούς νεοεισερχόμενους που έχουν συγκρατηθεί λίγο στο Facebook dating. Ο φόβος ότι οι φίλοι θα το μάθαιναν ήταν μεγάλος. Αλλά το Facebook παρείχε γρήγορα σαφήνεια εδώ. Από τη λίστα φίλων δεν γίνονται προτάσεις για πιθανούς συντρόφους και δεν είναι εμφανές σε κανέναν ότι έχετε εγγραφεί στο ανταλλακτήριο εργένηδων του Facebook.

Πώς λειτουργεί το Facebook dating

"Είναι αυτό πραγματικά το Facebook; Αναρωτιέμαι συχνά γι' αυτό, γιατί στην πραγματικότητα όλα εδώ είναι σαν το Tinder, μόνο λίγο πιο μπλε. Είναι swiping, τυπικό Tinder, και όποιος ταιριάζει μπορεί να έρθει σε επαφή μεταξύ του. Ένα πλεονέκτημα: Μπορώ να δω αν μου έχει γίνει ταίριασμα και μπορώ στη συνέχεια να ανταποδώσω το ταίριασμα. Φυσικά, αυτό μου δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας.

Στην πραγματικότητα, η εφαρμογή γνωριμιών του Facebook λειτουργεί παρόμοια με το Tinder, το αιώνιο φαβορί μεταξύ των εφαρμογών γνωριμιών. Με κάποιες μικρές αλλά ανεπαίσθητες διαφορές. Όπως έχει ήδη αναφέρει ο Erik, η ένταση έχει αφαιρεθεί λίγο εδώ.

Όταν σας δείχνουν τη φωτογραφία μιας γυναίκας που σας έχει ήδη χτυπήσει δεξιά. Βλέπεις λοιπόν ότι της αρέσεις. Οπότε ξέρετε ότι αν επιλέξετε τη σωστή πλευρά τώρα, έχετε έναν αγώνα. Λίγο ανακουφιστικό, αλλά και λίγο βαρετό. Εξάλλου, όταν κάνεις swipe στο Tinder, ήταν ακριβώς αυτή η συγκίνηση που έκανε το ταίριασμα τόσο συναρπαστικό, έτσι δεν είναι;

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το Facebook Dating;

"Στην αρχή δεν καταλάβαινα πραγματικά πώς λειτουργεί το Facebook Dating. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι χρειαζόμουν την εφαρμογή γι' αυτό. Δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για μένα πριν, χρησιμοποιούσα πάντα το FB μέσω του προγράμματος περιήγησης για κινητά. Όμως η εφαρμογή εγκαταστάθηκε γρήγορα και πρέπει να παραδεχτώ ότι το υπόλοιπο Facebook είναι πολύ πιο ευχάριστο στη χρήση από ό,τι μέσω του προγράμματος περιήγησης. Δεν το περίμενα αυτό."

Υπάρχουν μερικές βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να συμμετάσχετε στο Facebook Dating. Φυσικά, είναι σημαντικό να έχετε προφίλ στο Facebook. Λογικό. Αλλά αυτό το προφίλ πρέπει επίσης να πληροί ορισμένα κριτήρια (που δεν καθορίζονται από το Facebook). Προφανώς, το προφίλ στο Facebook πρέπει να υπάρχει για κάποιο χρονικό διάστημα, να υπάρχουν φίλοι και οι φωτογραφίες να μην δείχνουν αποκλειστικά γάτες, σκύλους ή άλλα ζώα. Τα περισσότερα πραγματικά προφίλ, ωστόσο, πληρούν τα πρότυπα και μπορούν να συμμετέχουν στο Facebook Dating.

Το Facebook Dating μπορεί να ενεργοποιηθεί με λίγα μόνο βήματα:

  1. Κατεβάστε και ανοίξτε την εφαρμογή Facebook
  2. Κάντε κλικ στις τρεις παύλες στη δεξιά πλευρά (δίπλα στην καμπάνα).
  3. Ψάχνετε για τη λειτουργία ραντεβού και την επιλέγετε.
  4. Επιβεβαιώνετε τη συμμετοχή σας.
  5. Δημιουργείτε ένα νέο προφίλ με πληροφορίες που θα βλέπει ο σύντροφός σας.
  6. Ορίζετε εσείς ποιον ψάχνετε (συνομιλητή, σχέση, περιστασιακή σχέση)
  7. Αρχίζετε να ταιριάζετε.

Ο βαθμός στον οποίο θα συμπληρώσετε το προφίλ σας εξαρτάται από εσάς. Το Facebook σας κάνει διάφορες ερωτήσεις για να καταγράψει τα ενδιαφέροντά σας με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Μπορείτε να απαντήσετε, αλλά μπορείτε επίσης να παραλείψετε τις ερωτήσεις. Όσο πιο ειλικρινείς και λεπτομερείς είναι οι απαντήσεις σας, τόσο πιο κατάλληλες θα είναι οι πιθανές προτάσεις αντιστοίχισης για εσάς.

Τι κοστίζει το Facebook Dating;

Τα ραντεβού στο Facebook είναι (και κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν) εντελώς δωρεάν. Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απαιτεί μόνο τη λήψη της εφαρμογής, καθώς δεν προσφέρεται προς το παρόν έκδοση για υπολογιστές.

Πόσο καλό είναι το Facebook Dating;

"Στην πραγματικότητα, ήταν θέμα χρόνου να αποκτήσει το Facebook και τμήμα γνωριμιών. Γνωρίζω πολλά ζευγάρια που έχουν ήδη γνωριστεί σε ομάδες του Facebook, επειδή πάντα υπήρχαν. Δεν ξέρω αν έχει νόημα το γεγονός ότι τώρα έχει ανοίξει ξανά μια νέα λειτουργία "swipe and go". Δεν είμαι οπαδός του. Θα προτιμούσα μια διαφορετική ιδέα, αλλά πολλοί από τους φίλους μου έχουν πειστεί πλήρως από το FB dating. Λένε ότι είναι λιγότερο επιφανειακό από το Tinder."

Η εφαρμογή γνωριμιών του Facebook αναμενόταν με θέρμη στη Γερμανία και η δημοτικότητά της είναι αντίστοιχα υψηλή. Η ιδέα δεν ανακάλυψε τον τροχό, επειδή παρόμοιες εφαρμογές υπάρχουν δεκάδες. Το καλό είναι ότι το Facebook διαχωρίζει την περιοχή μεταξύ προφίλ κοινωνικών μέσων και προφίλ γνωριμιών. Το δυσάρεστο είναι ότι πολύ συχνά οι "φίλοι των φίλων" εμφανίζονται ως προτάσεις συντρόφων στη λίστα. Όποιος ψάχνει για δεσμό μάλλον δεν θέλει να του προτείνουν το αφεντικό του καλύτερου φίλου του.

Πολλοί χρήστες είναι ήδη επιφυλακτικοί απέναντι στο Facebook όσον αφορά την ιδιωτικότητα και τα δεδομένα. Το γεγονός ότι το προφίλ στο Facebook είναι υποχρεωτικό είναι μια μεγάλη ενόχληση και έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο έντονης κριτικής στο Tinder. Τώρα πια δεν χρειάζεστε προφίλ στο FB για το Tinder, αλλά χρειάζεστε ένα για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή γνωριμιών του Facebook. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν η αποσύνδεση θα οδηγούσε σε αύξηση του αριθμού των χρηστών.

Είναι το Facebook Dating ένας πραγματικός ανταγωνιστής του Tinder;

"Για μένα προσωπικά, η εφαρμογή Facebook Dating δεν αποτελεί ανταγωνιστή του Tinder, αλλά μάλλον συμπλήρωμα. Ειδικά από τη στιγμή που το Facebook είναι δωρεάν, δεν είναι κακό να έχετε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας και να χώνετε τη μύτη σας όταν βγαίνετε ραντεβού. Το Tinder πιθανότατα θα είναι για πάντα η νούμερο ένα εφαρμογή γνωριμιών και ειδικά όσον αφορά την επιφανειακότητα, δεν θα υπάρξει ποτέ σχετικός ανταγωνισμός."

Στην πραγματικότητα, το Προσάναμμα είναι η νούμερο 1 εφαρμογή γνωριμιών και το Facebook πιθανότατα δεν θα αλλάξει ούτε αυτό. Όπως λέει ο Erik, γιατί να αντικαταστήσετε το Tinder με το Facebook όταν μπορείτε να το συμπληρώσετε;

ΤοTinder είναι η νούμερο ένα εφαρμογή γνωριμιών στον κόσμο.

Πάντως, το Tinder δεν θα πρέπει να είναι πολύ σίγουρο για τη μονοπωλιακή του θέση. Διότι, παρόλο που η ναυαρχίδα του έχει γνωρίσει γιγαντιαία ανάπτυξη, το Facebook απευθύνεται και στη γενιά που έχει περάσει τα 30. Και εδώ είναι που το Προσάναμμα δεν μπορεί να ακολουθήσει! Όποιος είναι πάνω από 28 ετών στο Tinder όχι μόνο πρέπει να πληρώσει περισσότερα, αλλά έχει και λιγότερες πιθανότητες!

Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν για το Facebook Dating;

"Έχω αρκετές εφαρμογές γνωριμιών στο τηλέφωνό μου και νομίζω ότι είναι καλό να πηγαίνω σε πολλαπλά μονοπάτια. Έχω Lovoo, Badoo, Tinder, Facebook Dating App και Yodel (αν και το τελευταίο δεν είναι εφαρμογή γνωριμιών). Με όλους αυτούς έχω επαφές, συνομιλώ και βγαίνω ραντεβού που και που."

Εκτός από το Tinder, το Badoo και το Lovoo είναι στην πραγματικότητα μεταξύ των μεγαλύτερων εφαρμογών γνωριμιών που έχουν το υψηλότερο επίπεδο αναγνωρισιμότητας στις γερμανόφωνες χώρες. Το Jodel, από την άλλη πλευρά, είναι μια φοιτητική εφαρμογή που είναι δημοφιλής για τη γνωριμία με ανθρώπους λόγω των διαφόρων καναλιών γνωριμιών. Ωστόσο, η εμβέλεια εδώ είναι σημαντικά χαμηλότερη.

Όταν αναζητάτε σύντροφο, ωστόσο, υπάρχουν και τα κλασικά γραφεία γνωριμιών, όπως το Lemonswan, το Parship ή το δημοφιλές και αξιόπιστο ανταλλακτήριο εργένηδων, όπως το LoveScout24, τα οποία διατίθενται και ως εκδόσεις εφαρμογών. Υπάρχουν, επομένως, ορισμένες σχετικές εναλλακτικές λύσεις για το Facebook Dating, που απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες-στόχους.

Συμπεράσματα: Το Facebook Dating είναι μια ενδιαφέρουσα επέκταση του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και θα πρέπει τουλάχιστον να αξίζει να το σκεφτούν όλοι λόγω της δωρεάν χρηστικότητας του. Δεν κοστίζει τίποτα εκτός από λίγο χρόνο για να ρίξετε μια ματιά και να μάθετε αν η εφαρμογή γνωριμιών είναι μια επιλογή όταν ψάχνετε για σύντροφο. Μένει να δούμε πώς θα εξαπλωθεί το FB Dating σε αυτή τη χώρα και αν θα εισαχθεί κάποια στιγμή μια δωρεάν έκδοση. Επειδή ο Marc Zuckerberg σίγουρα δεν εφηύρε αυτή την επέκταση από καθαρή φιλανθρωπία!

Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για FB Dating με μια ματιάΟι συστάσεις μας


Η κατάταξη σε σύγκριση


Οι συστάσεις μας