Πού παραμονεύουν οι παγίδες κόστους στο online dating? Ξεκαθαρίζουμε!

Ο Σιμόν, ο Φίλιππος και ο Μαξ αναζητούν γυναίκες στο διαδίκτυο. Όλοι έχουν ένα κοινό: έχουν πέσει σε παγίδες κόστους. Αν και εντελώς διαφορετικές, αλλά με οικονομικές απώλειες, αλλά έχουν μάθει από το θέμα. Η Μαρία δεν έπεσε σε μια τυπική παγίδα κόστους, αλλά αντίθετα έπεσε σε έναν lovescammer. Ευτυχώς, κατάλαβε το παιχνίδι προτού να γίνει πραγματικά ακριβό.

Σε αυτή τη θέση, θα μάθετε περισσότερα για τις παγίδες κόστους των ραντεβού χρησιμοποιώντας τα παραδείγματα που περιγράφηκαν προηγουμένως.

Προσοχή: η υποτιθέμενη δοκιμαστική προσφορά

Max: "Επέλεξα μια πύλη επειδή προσέφερε 3ήμερη δοκιμαστική συνδρομή με 1,99 ευρώ. Γρήγορα πλήρωσα με πιστωτική κάρτα και απλώς περιηγήθηκα. Ομολογώ ότι δεν διάβασα πραγματικά τους όρους και τις προϋποθέσεις. Μεγάλο λάθος. Μετά από δύο ημέρες μου ήταν σαφές ότι δεν μου άρεσε ο ιστότοπος και έτσι σταμάτησα να συνδέομαι. Μετά από ένα μήνα είχα μια χρέωση στην πιστωτική μου κάρτα, ύψους σχεδόν 50 ευρώ. Έβαλα τα χρήματα να χρεωθούν πίσω και αμέσως πήρα μια υπενθύμιση. Αφού πήγα στον δικηγόρο μου, ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να πληρώσω. Επειδή έχω κάνει συνδρομή για μισό χρόνο."

Ο Μαξ έπεσε σε μια κλασική περίπτωση. Υπέγραψε μια δοκιμαστική συνδρομή χωρίς να διαβάσει τα ψιλά γράμματα. Γιατί εκεί θα μπορούσε να είχε καταλάβει ότι η 3ήμερη δοκιμαστική συνδρομή μετατρέπεται σε εξάμηνη συνδρομή χωρίς ακύρωση. Με πολλές δοκιμαστικές συνδρομές, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Άλλοτε μετατρέπεται σε μηνιαία συνδρομή, άλλοτε σε ετήσια συνδρομή. Νομικά, ο πάροχος έχει το δικαίωμα και ο Max πρέπει να πληρώσει. Επειδή έχει συμφωνήσει με όλα, κάνοντας κλικ στη συμφωνία με τους όρους και τις προϋποθέσεις. Ένα λάθος που δεν θα του ξανασυμβεί.

Μύηση: Όταν κάνετε κράτηση για οποιαδήποτε συνδρομή σε ανταλλακτήριο singles, καλό είναι να την ακυρώνετε αμέσως μετά την κράτηση. Δεν έχει σημασία αν η συνδρομή διαρκεί τρεις ημέρες, ένα μήνα ή 24 μήνες. Με την άμεση ακύρωση, σας εγγυάται ότι δεν θα έχετε κόστος παρακολούθησης και δεν κινδυνεύετε να χάσετε την περίοδο ακύρωσης. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε την περίοδο που έχετε κάνει κράτηση και, αν χρειαστεί, μπορείτε να συνάψετε νέα συνδρομή ανά πάσα στιγμή.

Τρίκι: Το θέμα με τους εμψυχωτές

Simon: "Πραγματικά πάντα πίστευα ότι οι εμψυχωτές υπήρχαν μόνο στα κλαμπ. Είχα εγγραφεί σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών και  είχα λάβει περισσότερα από 30 μηνύματα μέσα σε μια εβδομάδα. Μπορούσα να τα διαβάσω, αλλά δεν μπορούσα να απαντήσω, αυτό μπορούσα να το κάνω μόνο ως premium μέλος. Έτσι έγινα premium για έξι μήνες και έγραψα πίσω. Οι γυναίκες ήταν πραγματικά όλες εξαιρετικά ελκυστικές και τα μηνύματα πολύ συμπαθητικά. Αφελής όπως ήμουν, νόμιζα ότι βρισκόμουν στον έβδομο ουρανό. Αλλά μετά ήρθε το σοκ: δεν πήρα ούτε μια απάντηση και καμία γυναίκα δεν μου έγραψε ξανά. Το κατάλαβα αυτό μόνο όταν διάβασα διεξοδικά τους όρους και τις προϋποθέσεις."

Ο Simon έπεσε πάνω στο κλασικό κόλπο πολλών δευτεροκλασάτων πυλών. Εκεί δημιουργούνται τεχνητά προφίλ γυναικών, τα οποία λειτουργούν στο παρασκήνιο από συντονιστές. Έτσι, πίσω από την "Λίζα, 24 ετών μπορεί να κρυφτεί ο Χόλγκερ, 55 ετών χωρίς κανένα πρόβλημα". Άμεση απάτη, ωστόσο, δεν είναι, διότι στους όρους και τις προϋποθέσεις αυτής της συμπεριφοράς επισημαίνεται. Εδώ είναι από το Animateuren, μετριοπαθή προφίλ ή τα παρόμοια την ομιλία. Επιπλέον, είναι σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν πραγματικά ραντεβού με αυτούς τους ανθρώπους.

Στους ιστότοπους γνωριμιών που χρησιμοποιούν τέτοιες δυνατότητες, ο αριθμός των πραγματικών γυναικών είναι συνήθως πολύ μικρός. Το ζητούμενο εδώ είναι συγκεκριμένα να κάνουν τους άνδρες να εγγραφούν για μια premium συνδρομή. Εάν αυτό έχει ολοκληρωθεί, δεν χρειάζονται άλλα μηνύματα εμψύχωσης και η ροή των μηνυμάτων σκίζει. Παραπλανητική θα πρέπει να είναι πάντα αν αμέσως μετά την εγγραφή σας ήδη εντυπωσιακά πολλά μηνύματα, από εξαιρετικά ελκυστικές γυναίκες λαμβάνει.

Το θέμα με την αποζημίωση

Philip: "Γνώρισα μια γυναίκα στην πραγματική ζωή δέκα ημέρες μετά την εγγραφή μου σε ένα μεγάλο site γνωριμιών. Τρελό, έτσι; Χάρηκα που είδα ότι μπορούσα ακόμα να κάνω χρήση του δικαιώματος υπαναχώρησης των 14 ημερών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ακύρωσα τον λογαριασμό μου και χάρηκα για τη μεγάλη ερωτική μου τύχη. Αλλά στη συνέχεια ήρθε το (οικονομικό) σοκ. Θα έπρεπε να πληρώσω αντικατάσταση αξίας σχεδόν 300 ευρώ, μόνο και μόνο επειδή έχω ήδη γράψει με μια κυρία για την πλατφόρμα. Το πλήρωσα επειδή ήμουν τόσο ευτυχισμένη που δεν ήθελα να έχω κανένα πρόβλημα με μια ιστοσελίδα γνωριμιών. Ένας φίλος μου δικηγόρος μου είπε εκ των υστέρων ότι θα μπορούσα ενδεχομένως, να είχα κάνει κάτι. Ωραία, πλήρωσα ένα μάθημα, αλλά τώρα είμαι ακόμα ευτυχισμένη ερωτευμένη."

Ο Φίλιππος περιγράφει ένα πρόβλημα, το οποίο είναι γνωστό και στην προστασία των καταναλωτών. Η απαίτηση 14 ημερών για υπαναχώρηση είναι ένα από τα δικαιώματα όλων των online daters. Αλλά με την αντικατάσταση της αξίας, ορισμένοι πάροχοι έχουν βρει κάτι για να τους κάνουν να πληρώσουν για υπηρεσίες που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Οι τιμές; Πολύ υψηλές!

Είναι κατανοητό ότι οφείλεται κάποια αντικατάσταση αξίας αν έχετε ήδη υπάρξει πλήρως ενεργός για 10 ημέρες. Ποσά 300 ευρώ και άνω, ωστόσο, δεν δικαιολογούνται σύμφωνα με την προστασία του καταναλωτή. Ξανά και ξανά οι χρήστες διαφόρων πυλών διαμαρτύρονται για το πρόβλημα ακριβώς αυτό.

Αν θέλετε να κάνετε χρήση του δικαιώματος υπαναχώρησης, θα πρέπει να είστε όσο το δυνατόν λιγότερο ενεργοί εντός των πρώτων 14 ημερών. Αν μέχρι τότε έχετε μόνο δει τις προτάσεις των συνεργατών σας, αλλά δεν έχετε ανταλλάξει κανένα μήνυμα, θα σας επιστραφεί ένα μεγάλο μέρος της πληρωμής σας σε περίπτωση υπαναχώρησής σας.

Αν επιθυμείτε να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, θα πρέπει να το κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερο μέσα στις πρώτες 14 ημέρες.

Ο Lovescammer - μια ειδική περίπτωση

Μαρία: "Ήταν τόσο γοητευτικός, τόσο ελκυστικός και με τύλιξε εντελώς γύρω από το δάχτυλό του. Νομίζω ότι είχα ήδη ερωτευτεί με τα μηνύματά του. Φυσικά ήθελα να τον συναντήσω από κοντά το συντομότερο δυνατό και το ίδιο ένιωθε κι εκείνος. Σχεδιάσαμε το ραντεβού μας με κάθε λεπτομέρεια, έμεινα έκθαμβη και απόλυτα ευτυχισμένη. Αλλά λίγο πριν την πρώτη μας συνάντηση ήρθε το σοκ! Κάποιο πρόβλημα με την τράπεζά του! Δεν θα μπορούσε να έρθει. Εκτός κι αν θα μπορούσα εγώ... αλλά όχι, δεν μπορούσε να μου το ζητήσει αυτό.

Φυσικά, μετέφερα τα χρήματα για το εισιτήριο του τρένου στο λογαριασμό του στο paypal. Ήμασταν ερωτευμένοι, εξάλλου. Αλλά λίγο αργότερα, ήρθε το επόμενο πρόβλημα. Το στεγνοκαθαριστήριο είχε καταστρέψει το κοστούμι του και χωρίς? Δεν ήθελε να με αντιμετωπίσει. Μακάρι να είχε 200 ευρώ. Πάλι μετέφερα και κατά τύχη είδα ένα ρεπορτάζ για ερωτικούς απατεώνες το επόμενο βράδυ. Σοκαρίστηκα και του έγραψα στην πύλη μέσω ενός ψεύτικου προφίλ που είχα δημιουργήσει εγώ η ίδια. Αμέσως πήρε φωτιά και φλέρταρε μαζί μου ως ψεύτικη εξίσου έντονα όπως είχε κάνει και μαζί μου πριν. Τον ανέφερα στην πλατφόρμα. Δεν υπέβαλα μήνυση, αν και θα έπρεπε."

Η ερωτική απάτη είναι ένα πρόβλημα, το οποίο συναντάται συχνά σε μη σοβαρές πύλες. Ο συναισθηματισμός των θυμάτων γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για να τους τραβήξουν τα χρήματα από την τσέπη. Ως γενικός κανόνας, μην μεταφέρετε ποτέ χρήματα σε κάποιον που δεν έχετε συναντήσει ποτέ πριν. Αν δεν έχετε χρήματα ούτε για το πρώτο ραντεβού, μάλλον δεν είστε ο κατάλληλος σύντροφος για μια μόνιμη σχέση, ακόμα και χωρίς να είστε Love Scammer. Και σε περίπτωση αμφιβολίας ισχύει πάντα: ενημερώστε την πύλη του συνεργάτη και ενεργοποιήστε την υποστήριξη.

Συνολικά: Η σύνεση είναι μεγάλης σημασίας κατά τις διαδικτυακές γνωριμίες. Χωρίς να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να τσεκάρετε οτιδήποτε είναι αμέλεια (μην ανησυχείτε, το κάνουμε αυτό για εσάς και σας προτείνουμε μόνο τις καλές πύλες γνωριμιών). Επίσης, όταν κλείνετε μια premium συνδρομή, θα πρέπει να γνωρίζετε το κόστος, τις περιόδους ακύρωσης αλλά και το μοντέλο συνδρομής. Μόνο όποιος γνωρίζει ακριβώς τι έχει αγοράσει εκεί, δεν θα εκπλαγεί επίσης από μια παγίδα κόστους. Αλλά τα καλά νέα είναι: με λίγη προσοχή και ενδελεχή ανάγνωση, το online dating μπορεί να το απολαύσει κανείς χωρίς αρπαχτές. Γιατί τα περισσότερα portals δεν είναι μαύρα πρόβατα και πολλά λάθη και ανεπιθύμητα έξοδα προκύπτουν από απροσεξία.

Ποιες ιστοσελίδες γνωριμιών είναι αξιόπιστες;

Ακολουθούν οι συστάσεις μας για τις πιο αξιόπιστες ιστοσελίδες γνωριμιών. Υπάρχει κάτι για όλες τις ανάγκες σε αυτή την επιλογή. Από το μη δεσμευτικό φλερτ, τις περιστασιακές γνωριμίες, μέχρι τις γνωριμίες για μια δεσμευμένη σχέση.Οι συστάσεις μας

Η ιστοσελίδα γνωριμιών που καταλαβαίνει τις γυναίκες

Η Lemonswan είναι η δίκαιη ιστοσελίδα γνωριμιών που καταλαβαίνει τις γυναίκες. Αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα γνωριμιών ανταποκρίνεται στις επιθυμίες και τις ανάγκες των γυναικών. Και ποιος εκπλήσσεται: Και στους άνδρες αρέσει εδώ, επειδή βρίσκουν πολλές γυναίκες που απολαμβάνουν τις online γνωριμίες στο Lemonswan.

Πολύ δημοφιλές σεξ DATING APP

Ο ιστότοπος και η αντίστοιχη εφαρμογή σχεδιάστηκαν για γυναίκες και άνδρες που αναζητούν εντελώς μη δεσμευτικές σεξουαλικές περιπέτειες ή σχέσεις.

Μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές ανταλλαγές singles

Το LoveScout24 είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ανταλλακτήρια singles. Η πύλη γνωριμιών ονομαζόταν Friendscout24. Ωστόσο, ο ιστότοπος μετονομάστηκε σε LoveScout24 το 2016, προκειμένου να επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στην αναζήτηση της αληθινής αγάπης.

Πολύ μεγάλη και σοβαρή ανταλλαγή εταίρων

Γνωρίζετε το Parship από την τηλεοπτική διαφήμιση, από αφίσες και ίσως και από ιστορίες στον κύκλο των γνωστών σας. Αξίζει όμως πραγματικά τον κόπο ο χρόνος και τα χρήματα που επενδύσατε;

Μεγάλη και δημοφιλής ιστοσελίδα γνωριμιών για εξελιγμένες επαφές

Το ElitePartner απευθύνεται κυρίως σε εκλεπτυσμένους και μορφωμένους singles που αναζητούν συγκεκριμένα τον κατάλληλο σύντροφο. Τα περισσότερα από τα ενεργά μέλη εδώ είναι άνω των 30 ετών.

Η σύστασή μας: Lemonswan
Η ιστοσελίδα γνωριμιών που καταλαβαίνει τις γυναίκες

Η Lemonswan είναι η δίκαιη ιστοσελίδα γνωριμιών που καταλαβαίνει τις γυναίκες. Αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα γνωριμιών ανταποκρίνεται στις επιθυμίες και τις ανάγκες των γυναικών. Και ποιος εκπλήσσεται: Και στους άνδρες αρέσει εδώ, επειδή βρίσκουν πολλές γυναίκες που απολαμβάνουν τις online γνωριμίες στο Lemonswan.Η κατάταξη σε σύγκριση


Ο ειδικός μας λέει
Σας συνιστώ να ρίξετε μια ματιά στο Lemonswan. Σε όλες τις δοκιμές τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά και τα σχόλια των χρηστών ήταν εξαιρετικά.

Οι συστάσεις μας

Η ιστοσελίδα γνωριμιών που καταλαβαίνει τις γυναίκες
9,7

 • Διακριτά χαρακτηριστικά προστασίας της ιδιωτικής ζωής: Κάθε χρήστης ξεκλειδώνει μόνος του τις φωτογραφίες του
 • Οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες που είναι εγγεγραμμένοι
 • Ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται συνεχώς. Μέχρι τώρα, ωστόσο, η πύλη είναι μικρότερη από ό,τι π.χ. η Parship
 • Τα προφίλ θα ενεργοποιηθούν μόνο μετά από ενδελεχή έλεγχο.
 • Το εκπαιδευτικό υπόβαθρο των χρηστών είναι υψηλό
Πολύ δημοφιλές σεξ DATING APP
8,5

Μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές ανταλλαγές singles
8,0

 • Μεγάλη βάση μελών
 • Αντιπροσωπεύονται όλες οι ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα
 • Υψηλό ποσοστό επιτυχίας
 • Χαμηλότερες τιμές για τη συνδρομή Premium σε σύγκριση με άλλες ιστοσελίδες γνωριμιών
 • Εξελιγμένες λειτουργίες με λεπτομερείς επιλογές φίλτρων
 • Εύκολη ακύρωση. Επίσης δυνατή online στην πύλη
 • Το LoveScout24 διοργανώνει επίσης offline εκδηλώσεις γνωριμίας για τα μέλη.
 • Το "Πακέτο σύνδεσης" επιτρέπει επίσης στα μη premium μέλη να επικοινωνούν μαζί σας.
Πολύ μεγάλη και σοβαρή ανταλλαγή εταίρων
7,7

 • Ακαδημαϊκό μερίδιο μεγαλύτερο από 50% (δεν μπορέσαμε να το επαληθεύσουμε αυτό, καθώς οι πληροφορίες στο προφίλ μπορεί φυσικά να αποκλίνουν από την πραγματικότητα)
 • Η αναλογία ανδρών και γυναικών είναι ισορροπημένη (αν βασιστείτε στις πληροφορίες του προφίλ)
 • Πολλοί νέοι χρήστες εγγράφονται καθημερινά
 • Ένας δωρεάν οδηγός είναι διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες
 • Δωρεάν φόρουμ για την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των χρηστών
 • Το Parship δεν χρειάζεται το γρήγορο "swiping" και έτσι προσφέρει περισσότερο χρόνο για την προβολή του προφίλ.
Μεγάλη και δημοφιλής ιστοσελίδα γνωριμιών για εξελιγμένες επαφές
5,6

 • Ποσοστό ακαδημαϊκών άνω του μέσου όρου
 • Δυνατότητα διακριτικής χρήσης
 • Καλή προστασία δεδομένων, πιστοποιημένο από την TÜV
 • Δεν βρέθηκαν ψεύτικα προφίλ στη δοκιμή
 • Πολύ φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση πελατών