Μονογονεϊκές singles: Ποιο είναι το καλύτερο;

"Ζητείται σύντροφος, χωρίς παιδιά!" Αυτός, ή κάτι παρόμοιο, είναι ο τίτλος πολλών προσωπικών αγγελιών από άνδρες που θέλουν να ερωτευτούν ξανά.

Οι ανύπαντρες μητέρες, αλλά και οι πατέρες, περνούν πολύ πιο δύσκολα στην αγορά των εργένηδων. Ειδικά αν ο άλλος θέλει ακόμη να δημιουργήσει οικογένεια, τα παιδιά αποτελούν συχνά κριτήριο αποκλεισμού. Λυπηρό, αλλά αληθινό!

Ο Tim, η Nadja και η Stella έχουν ένα κοινό: είναι ανύπαντρες και μονογονεϊκές. Και οι τρεις τους, ξεχωριστά, έχουν επιλέξει τις διαδικτυακές γνωριμίες. Είναι στην ευχάριστη θέση να μας πουν τι εμπειρίες είχαν εκεί και γιατί δεν είναι κάθε ιστοσελίδα γνωριμιών κατάλληλη.

Ακαδημαϊκοί vs. μονογονεϊκές οικογένειες - κριτήριο αποκλεισμού;

Η Nadja είναι 29 ετών, έχει μια κόρη 4 ετών και είναι μόνη της εργαζόμενη μητέρα. Καταφέρνει να συνδυάζει την καθημερινότητα και το παιδί της θαυμάσια, αλλά της λείπει ένας άντρας στο πλευρό της.

"Τα τελευταία δύο χρόνια συναντούσα συχνά άνδρες όταν έβγαινα με τις φίλες μου. Πολλές από αυτές με φλέρταραν και μάλιστα είχα μια πολύ καλή κουβέντα με μία. Ήθελε να με βγάλει ραντεβού και σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι. Αλλά όταν του είπα για την κόρη μου, το φλερτ τελείωσε. Με απέρριψε, λέγοντας ότι θα ήθελε να έχει δικά του παιδιά. Αυτό ήταν μια μεγάλη απογοήτευση."

Αυτό που βίωσε η Nadja δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Τα παιδιά αποτελούν μια προφανή απειλή για πολλούς εργένηδες, φοβούνται να ενταχθούν σε μια υπάρχουσα οικογένεια και αρνούνται να γνωριστούν, ακόμη και αν η χημεία είναι σωστή. Ένα φαινόμενο που παρατηρείται και στις ανταλλαγές singles.

"Μετά από αυτή την απογοήτευση, άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο. Αποφάσισα αρχικά να επιλέξω την Parship επειδή είχα ακούσει μόνο καλά λόγια γι' αυτήν. Ήταν μια καταστροφή. Έλαβα προτάσεις συνεργατών, οι οποίες ήταν όλες κατάλληλες για μένα. Αλλά ένα παιδί δεν ήταν νοητό για τους άνδρες. Συνάντησα κυρίως ακαδημαϊκούς των οποίων ο σχεδιασμός της σταδιοδρομίας δεν είχε ολοκληρωθεί και οι οποίοι ήταν απαιτητικοί από τους μελλοντικούς τους συντρόφους όσον αφορά την καριέρα. Έπεσα μέσα στις ρωγμές με τη μερική μου απασχόληση ως βοηθός γιατρού και έτσι υπέγραψα μετά από μισό χρόνο."

Γιατί δεν είναι κάθε ιστοσελίδα γνωριμιών κατάλληλη για ανύπαντρους γονείς

Οι περιγραφές του Nadja δείχνουν αυθεντικά και από κοντά ποιο είναι το πρόβλημα με τις διάφορες ανταλλαγές singles:

Το παράδειγμα που ανέφερε η Nadja ως παράδειγμα είναι το καλύτερο. Με ποσοστό πάνω από 70 τοις εκατό, υπάρχουν πολλοί ακαδημαϊκοί εδώ που αναζητούν έναν εξίσου μορφωμένο σύντροφο. Ένα παιδί δεν ταιριάζει στην εικόνα για τους περισσότερους εργένηδες. Η πλειονότητα όσων εγγράφονται εδώ είναι μεταξύ 30 και 40 ετών. Σε αυτή την ηλικία ο οικογενειακός προγραμματισμός συχνά ολοκληρώνεται. Τα υπάρχοντα παιδιά, ωστόσο, δεν αναμένονται.

Δεν θα ήταν καιρός για τον κόσμο των singles να αναθεωρήσει; Γιατί ένα παιδί δεν αποτελεί εμπόδιο για μια επιτυχημένη συνεργασία!

"Απογοητεύτηκα πραγματικά και έκανα κάποια έρευνα. Η επόμενη προσπάθειά μου ήταν με το Match Patch, καθώς αυτή η ιστοσελίδα απευθύνεται ειδικά σε ανύπαντρους γονείς.

Η μεγαλύτερη κριτική μου;

Υπάρχουν πάρα πολύ λίγα μέλη επειδή ο ιστότοπος απλά δεν είναι γνωστός πουθενά. Επιπλέον, το ποσοστό των γυναικών είναι σημαντικά υψηλότερο, γεγονός που δυσχεραίνει την αναζήτηση. Μακροπρόθεσμα, όμως, πιστεύω ότι τέτοιες στοχευμένες πλατφόρμες είναι καταλληλότερες όταν πρόκειται για την εύρεση συντρόφου ως μονογονέας.

Είναι ευκολότερη η εύρεση συντρόφου με παιδί για τους άνδρες;

Ο Tim είναι 33 ετών, ανύπαντρος πατέρας και τα δύο παιδιά του ζουν μαζί του. Έχει τακτική επαφή με την πρώην σύντροφό του, η οποία παίρνει τα παιδιά τα Σαββατοκύριακα. Είναι ελεύθερος εδώ και τρία χρόνια και από τότε ψάχνει για μια νέα κοπέλα. Οι φίλοι του δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Πιστεύουν ότι ένας άντρας με παιδί έχει τις καλύτερες πιθανότητες, γιατί όλες οι γυναίκες αγαπούν τα παιδιά!

"Οι φίλοι μου πάντα μου λένε: Με ένα κουτάβι ή ένα παιδί είσαι το όνειρο κάθε γυναίκας. Κάνουν λάθος!

Γιατί ακόμα κι αν οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν πρόβλημα με το παιδί, ή στην περίπτωσή μου και με τα δύο παιδιά, το πρόβλημα είναι η μητέρα του παιδιού!

Το παράπονο παίζει μεγάλο ρόλο εδώ. Μετά τον χωρισμό από την πρώην σύζυγό μου, είχα μια φίλη. Η σχέση απέτυχε επειδή δεν μπορούσε να δεχτεί ότι η μητέρα του παιδιού και εγώ δεν είμαστε εχθροί αλλά φίλοι. Ακόμα συμπαθούμε ο ένας τον άλλον, παρόλο που η σχέση μας έχει τελειώσει."

Ένα σημείο που όντως πολλοί ανύπαντροι πατέρες πρέπει να βιώσουν:

Οι γυναίκες συχνά νιώθουν ανασφάλεια για τον "πρώην", ο οποίος εξακολουθεί να επηρεάζει ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους. Αν και είναι σίγουρα επιθυμητό για τα παιδιά να μπορούν και οι δύο γονείς να συνεννοούνται μεταξύ τους. Αλλά ακόμη και ο "πρώην" δεν διευκολύνει πάντα τον "νέο". Αυτό που χρειάζεται εδώ είναι ένα ασφαλές ένστικτο, ώστε όλα τα μέρη να είναι ικανοποιημένα και ευτυχισμένα. Μπορούν να βρεθούν οι καλύτεροι συνεργάτες στο διαδίκτυο;

"Αφού η σχέση με τη φίλη μου απέτυχε, εγγράφηκα στο PartnersuchemitKind.de και δοκίμασα την τύχη μου εδώ. Είναι καλό συναίσθημα ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσω εδώ ότι είμαι ήδη πατέρας και έχω παιδιά. Γιατί όποιος εγγράφεται εκεί βρίσκεται στην ίδια κατάσταση.

Το όνειρό μου είναι να έχω μια μεγάλη οικογένεια patchwork, όπου δεν αποκλείονται ούτε οι πρώην σύντροφοι. Ίσως είμαι τυχερός, γιατί εδώ και δύο εβδομάδες γράφω με μια γυναίκα της ίδιας ηλικίας που έχει επίσης δύο παιδιά και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι εξακολουθώ να συμπαθώ τη μητέρα του παιδιού."

Πλεονεκτήματα μέσω των εξειδικευμένων ανταλλαγών singles

Ο Tim περιγράφει έναν πολύ σημαντικό παράγοντα. Όποιος εγγράφεται σε ένα ανταλλακτήριο εργένηδων για μονογονεϊκές οικογένειες γνωρίζει ότι όλοι οι άλλοι εργένηδες βρίσκονται στην ίδια θέση. Επειδή οι περισσότεροι singles με παιδιά έχουν ήδη την εμπειρία ότι είχαν κάνει πολλά υποσχόμενες επαφές και στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε στα παιδιά. Δεν ήταν ασυνήθιστο να μοιράζονται καλάθια εκείνη τη στιγμή, επειδή ο άλλος δεν μπορούσε να αντέξει τη σκέψη του παιδιού κάποιου άλλου.

Ο φόβος μιας τέτοιας εμπειρίας ανήκει στο παρελθόν με τα ανταλλακτήρια εργένηδων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μονογονεϊκές οικογένειες. Εδώ συναντιούνται singles που είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν μια νέα οικογένεια και να δεχτούν τα παιδιά άλλων ανθρώπων. Το μόνο που έχει σημασία τώρα είναι να υπάρχει η κατάλληλη χημεία και να βρεθεί η κατάλληλη επαφή.

"Νομίζω ότι ήμουν πολύ τυχερός με την PartnersuchemitKind.de. Ο αριθμός των μελών είναι χαμηλός και οι πιθανότητες να βρείτε κάποιον εδώ δεν είναι τόσο υψηλές όσο στο Parship και τα παρόμοια. Αλλά ήμουν επίσης εξαιρετικά ενεργή, έστελνα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε μέρα, σχεδίαζα το προφίλ μου σαν επαγγελματική κάρτα και απαντούσα σε κάθε μήνυμα. Παρ' όλα αυτά, εμείς οι άνδρες είμαστε μειοψηφία, διότι μέχρι τώρα στη Γερμανία είναι πιο συνηθισμένο τα παιδιά να μένουν με τις μητέρες τους όταν οι γονείς τους χωρίζουν.

Είναι οι εφαρμογές γνωριμιών και οι ανταλλαγές εργένηδων το σωστό πράγμα για τους ανύπαντρους γονείς;

Η Στέλλα είναι 48 ετών, έχει μια 17χρονη κόρη και είναι ελεύθερη για πάνω από 12 χρόνια. Έχει βαρεθεί να είναι μόνη της και δεν θέλει τίποτα περισσότερο από έναν σύντροφο στο πλευρό της. Η κόρη της είναι απλή. Ήταν η ίδια που συνέστησε στη μητέρα της το LoveScout24, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια εργένηδων στη Γερμανία, προκειμένου να "παντρευτεί" επιτέλους ξανά.

"Η κόρη μου είναι η αγαπημένη μου. Έχουμε πολύ καλή σχέση και ξέρω ότι όταν μετακομίσει του χρόνου, θα μου λείψει τρομερά. Όταν μου πρότεινε να εγγραφώ στο Lovescout24, δεν ενθουσιάστηκα καθόλου.

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα συναντούσα κάποιον εκεί στην ηλικία μου. Και στην αρχή πραγματικά δεν φαινόταν έτσι. Από τα 50 μηνύματα που έπαιρνα ημερησίως, τα 49 ήταν κάτω από τη ζώνη. Οι άντρες ήθελαν να με "πηδήξουν" και περισσότερες από μία φορές με αποκαλούσαν "καυτό μιλφ" και άλλα χαϊδευτικά.

Ένα τυπικό πρόβλημα των ανταλλαγών εργένηδων είναι ότι ιδίως οι αρσενικές επαφές δεν αναζητούν μια σχέση, αλλά μάλλον μια περιστασιακή σχέση, μια φιλία συν ή ακόμη και σεξ. Οι singles όπως η Στέλλα δυσκολεύονται και χρειάζονται πολλή υπομονή για να βρουν το κατάλληλο άτομο. Αλλά είναι δυνατόν να είστε επιτυχημένοι στις ανταλλαγές singles. Γιατί δεν είναι όλοι οι άνδρες σεξουαλικά προσανατολισμένοι και σίγουρα υπάρχουν κύριοι που θέλουν κάτι περισσότερο από απλό σεξ.

Είναι σημαντικός ο ρόλος της ηλικίας των παιδιών στα ραντεβού;

"Έβαλα στο προφίλ μου ότι έχω παιδιά. Και όταν δεν έπαιρνα ένα μήνυμα για να με αποπλανήσει, η ερώτηση για την ηλικία του παιδιού μου ήταν προφανώς εξαιρετικά σημαντική.

Αν έλεγα ότι η κόρη μου ήταν 17 ετών, οι κύριοι συνήθως ανακουφίζονταν. Ρώτησα έναν από αυτούς γιατί η ηλικία ήταν τόσο σημαντική. Απάντησε με ειλικρίνεια ότι δεν θα μπορούσε να είναι υποκατάστατο πατέρα για ένα μικρό παιδί, αλλά θα ήθελε να είναι καλός φίλος για ένα ενήλικο παιδί. Μου άρεσε η ειλικρίνεια και γι' αυτό έχω ραντεβού μαζί του την επόμενη εβδομάδα.

Η ηλικία του παιδιού έχει πράγματι σημασία για τη χρονολόγηση. Γιατί όσο μικρότερο είναι το παιδί, τόσο περισσότερη προσοχή χρειάζεται ακόμα η μητέρα/ο πατέρας. Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν ήδη τη δική τους ζωή, βγαίνουν με φίλους, μετακομίζουν κάποια στιγμή και αποκόπτονται από τους γονείς τους. Πολλοί άτεκνοι εργένηδες αισθάνονται ότι απειλούνται από ένα υπάρχον παιδί και φοβούνται ότι δεν θα λάβουν αρκετή προσοχή.

Τα καλά νέα για τους μονογονεϊκές οικογένειες είναι, επομένως, ότι καθώς μεγαλώνουν, οι πιθανότητες σύναψης συμβίωσης αυξάνονται και πάλι. Φυσικά, όμως, και οι μητέρες και οι πατέρες με μικρότερα παιδιά έχουν πιθανότητες, αν ψάξουν στη σωστή πλατφόρμα. Δυσκολεύει μόνο όταν χρησιμοποιούνται τα κλασικά γραφεία γνωριμιών, καθώς η εστίαση των χρηστών εδώ είναι σε κάτι άλλο.

Είναι τα γραφεία γνωριμιών πιο κατάλληλα για μονογονεϊκές οικογένειες;

Το κλασικό πρακτορείο γνωριμιών διαφέρει από τις συνήθεις εφαρμογές και τις ανταλλαγές singles στο σύστημα αντιστοίχισης. Γιατί εδώ, χρησιμοποιούνται επιστημονικά τεστ για να καθοριστεί ποιος ταιριάζει.

Αποδίδουν οι ανταλλαγές συντρόφων και για τους μονογονεϊκές οικογένειες ή οι πιθανότητες είναι μάλλον λίγες;

Ο Nadja, ο οποίος είχε εγγραφεί σε γραφεία γνωριμιών, ξέρει ένα ή δύο πράγματα γι' αυτό.

"Κατά τη διάρκεια της αναζήτησής μου, ανακάλυψα ότι δεν είναι όλα τα γραφεία γνωριμιών ίδια. Υπάρχουν σαφείς διαφορές. Για παράδειγμα, δεν θα επέλεγα πλέον ένα πρακτορείο γνωριμιών όπως το ElitePartner, επειδή είχα την αίσθηση ότι οι περισσότεροι από τους singles εκεί εξακολουθούσαν να επικεντρώνονται στην καριέρα τους και όχι στην οικογένειά τους.

"Ανακάλυψα ότι δεν είναι όλα τα πρακτορεία γνωριμιών ίδια.

Βρίσκω ότι μια πύλη όπως η Elitepartner είναι πολύ καλή, αλλά δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των περισσότερων εργένηδων που είναι εγγεγραμμένοι εκεί.

Νομίζω ότι είναι δύσκολο για τους μη ακαδημαϊκούς ούτως ή άλλως, αλλά αυτό μπορεί ακόμα να αντισταθμιστεί καλά με την εκπαίδευση και την οικονομική ανεξαρτησία. Για έναν ακαδημαϊκό, ωστόσο, το παιδί είναι σχεδόν πάντα κριτήριο αποκλεισμού και, ειδικά στο Elitepartner, οι εργένηδες δίνουν μεγάλη έμφαση στο μορφωτικό επίπεδο, την καριέρα και το εισόδημα. Δεν μπορώ να κάνω τεράστια άλματα με το παιδί μου, δεν είμαι πλούσια και μπορώ να δουλέψω μόνο με μερική απασχόληση αυτή τη στιγμή."

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κλασικών γραφείων γνωριμιών με βάση τις προσωπικές εμπειρίες της Nadja

Πλεονεκτήματα:

 • Υψηλό επίπεδο προτάσεων συνεργατών
 • Διασκεδαστική επικοινωνία
 • Επιλογή για σοβαρές αναζητήσεις συνεργατών
 • Πολύ χρήσιμη υποστήριξη, υψηλή σοβαρότητα
 • Καλά ποσοστά επιτυχίας για singles

Μειονεκτήματα:

 • Πολλοί χρήστες αναζητούν singles χωρίς παιδιά
 • Οι γυναίκες με παιδιά απορρίπτονται από τους άνδρες
 • Υψηλό κόστος, ορισμένα από τα οποία δεν είναι πληρωτέα
 • Δεν υπάρχει στοχευμένο τμήμα για μονογονεϊκές οικογένειες

Ενώ ο κλασικός εργένης με πρότυπα είναι σε καλά χέρια με ένα γραφείο γνωριμιών όπως το Elitepartner, υπάρχουν καλύτερες επιλογές για τους ανύπαντρους γονείς.

Θα ήταν επιθυμητό αν οι μεγάλες ιστοσελίδες γνωριμιών δημιουργούσαν από την πλευρά τους ένα τμήμα όπου οι ανύπαντροι γονείς θα μπορούσαν να γνωριστούν μεταξύ τους. Υποθέτουμε ότι μια τέτοια προσφορά θα χρησιμοποιηθεί καλά. Lemonswan έχει ήδη πάρει το σωστό δρόμο εδώ και μάλιστα προσφέρει σε όλους τους μονογονεϊκές οικογένειες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία τους δωρεάν.

Το Parship δεν προσφέρει κακές ευκαιρίες ούτε για τους μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά όχι για το λόγο της εύστοχης αντιμετώπισης αυτών των ομάδων-στόχων, αλλά απλώς λόγω του μεγέθους της πλατφόρμας γνωριμιών. Το Parship έχει τόσα πολλά ενεργά μέλη που η πιθανότητα να βρείτε το κατάλληλο ταίρι είναι γενικά πολύ υψηλή εδώ. Δεν έχει σημασία αν είστε μονογονέας ή όχι. Σαν ανύπαντρη μητέρα ή πατέρας, θα πρέπει να έχετε ακόμα λίγη υπομονή, καθώς δεν είναι όλοι οι εγγεγραμμένοι εκεί ελεύθεροι σύντροφοι ανοιχτοί σε έναν σύντροφο με παιδί.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ιστοσελίδων γνωριμιών για ανύπαντρους γονείς

Σε αντίθεση με τις ιστοσελίδες γνωριμιών, οι κλασικές ιστοσελίδες για singles (π.χ. LoveScout24) έχουν πολύ πιο ευρεία βάση και είναι ανοιχτές σε οποιεσδήποτε απαιτήσεις.

Εδώ, ωστόσο, οι άνθρωποι δεν αναζητούν μόνο μια συνεργασία, αλλά συχνά και ερωτικά ραντεβού, φλερτ και περιστασιακές επαφές. Όποιος ψάχνει αποκλειστικά για σύντροφο χρειάζεται πολλή υπομονή εδώ. Η Στέλλα, η οποία έχει χρησιμοποιήσει ένα συνηθισμένο ανταλλακτήριο εργένηδων, γνωρίζει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι.

"Με πολλή σούβλα και υπομονή μπορείτε να πετύχετε το στόχο σας εδώ!

Ήμουν στο Lovescout24, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως το Neu.de και πολλά άλλα. Το μόνο που μπορώ να πω σε κάθε γυναίκα είναι ότι υπάρχουν πολλοί παράξενοι εδώ, αλλά και άντρες που εννοούν τη δουλειά.

Δεν πρέπει να σας αποθαρρύνουν τα ενοχλητικά μηνύματα, γιατί υπάρχουν παντού. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνδρες που αναζητούν σεξ δεν χρησιμοποιούν σταθερές πύλες όπως το C-Date για αυτό. Εδώ θα πήγαινα αν έψαχνα για μια ερωτική συνάντηση. Συνολικά, θα έδινα σίγουρα στους ανύπαντρους γονείς μια ευκαιρία στις ιστοσελίδες για εργένηδες, καθώς ο αριθμός των μελών εδώ είναι τεράστιος και το ποσοστό των ακαδημαϊκών είναι χαμηλότερο."

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κλασικών ανταλλαγών singles με βάση τις προσωπικές εμπειρίες της Στέλλας:

Πλεονεκτήματα:

 • Τεράστιες βάσεις δεδομένων μελών για πολλές ευκαιρίες
 • Διαθέσιμοι χρήστες από όλα τα κοινωνικά στρώματα
 • Πολύ λιγότερο δαπανηρό από τα τυπικά γραφεία γνωριμιών
 • Λειτουργίες αναζήτησης με έξυπνα φίλτρα
 • ενεργοί χρήστες

Μειονεκτήματα:

 • Πολλοί άνδρες αναζητούν σεξ
 • Μερικές φορές χυδαίο επίπεδο αλληλεπίδρασης
 • Απαιτείται πολλή υπομονή
 • Δεν υπάρχουν βελτιστοποιημένες προτάσεις συνεργατών

Τα ελεύθερα χρηματιστήρια είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, διότι κάθε κοινωνική τάξη, κάθε επαγγελματική ομάδα και κάθε τομέας ενδιαφέροντος μπορεί να βρεθεί εδώ, από το Α για τον δικηγόρο μέχρι το Ζ για τον οδοντιατρικό βοηθό. Αν οι γυναίκες καταφέρουν να αποφύγουν τους άνδρες που αναζητούν τον ερωτισμό, υπάρχουν σίγουρα πιθανότητες επιτυχίας. Ειδικά επειδή πολλές πύλες δίνουν τη δυνατότητα να αναζητήσετε ειδικά για άλλους μονογονεϊκές οικογένειες.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εξειδικευμένων ανταλλακτηρίων singles για μονογονεϊκές οικογένειες

Οι εξειδικευμένες πύλες για μονογονεϊκές οικογένειες έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν αυτή την ομάδα να γνωριστεί μεταξύ τους. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια βάρκα. Όσοι εγγράφονται είναι οι ίδιοι μητέρες ή πατέρες και αναζητούν το κατάλληλο ταίρι για να ξεκινήσουν μια οικογένεια patchwork. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι ο αριθμός των μελών είναι τόσο μικρός. Ο Tim το δοκίμασε και μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό, γιατί έκανε επαφές.

"Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο το γεγονός ότι υπάρχουν ανταλλαγές εργένηδων για πατεράδες σαν εμένα που μεγαλώνουν τους απογόνους τους και εξακολουθούν να έχουν επαφή με τις πρώην συζύγους τους. Ήμουν επίσης πολύ τυχερός και γνώρισα μια ωραία γυναίκα. Αλλά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο, νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις γυναίκες. Επειδή εμείς οι άνδρες είμαστε μειοψηφία, οι εγγεγραμμένες ανύπαντρες κυρίες είναι πολύ περισσότερες από τους άνδρες. Επιπλέον, ο αριθμός των μελών είναι γενικά εξαιρετικά χαμηλός. Μερικές φορές δεν συνέβαινε τίποτα τα βράδια και περνούσαν μέρες μέχρι να απαντηθεί ένα μήνυμα.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εξειδικευμένων ανταλλαγών εργένηδων με βάση τις προσωπικές εμπειρίες του Tim:

Πλεονεκτήματα:

 • Μόνο οι ομοϊδεάτες συναντιούνται
 • Ο παράγοντας παιδί δεν θεωρείται ενοχλητικός
 • Μπορούν επίσης να αναπτυχθούν ωραίες φιλίες
 • Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό

Τα μειονεκτήματα:

 • Πολύ λίγα μέλη
 • Είναι σαφές ότι εγγράφηκαν περισσότερες γυναίκες από ό,τι άνδρες
 • Χωρίς δραστηριότητα, δεν έχετε καμία ελπίδα εδώ

Στην πραγματικότητα, πλατφόρμες όπως οι Match-Patch, Mom-Dads-Kids και PartnersuchemitKind.de είναι μάλλον άγνωστες και οι περισσότεροι singles τείνουν να δοκιμάζουν κοινότητες ή ανταλλαγές singles. Αυτό είναι κρίμα, γιατί οι δυνατότητες είναι σίγουρα εκεί. Η κοινή οικογενειακή κατάσταση παρέχει μια βάση για να γνωριστούμε μεταξύ μας και συχνά δημιουργεί θαυμάσιες οικογένειες "συνονθύλευμα", στις οποίες όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Το συμπέρασμά μας:

Αν και οι πιθανότητες για τους ανύπαντρους γονείς είναι δύσκολες με τα ελίτ γραφεία γνωριμιών, οι ανταλλαγές εργένηδων και οι ανταλλαγές επιλεγμένων συνεργατών είναι κάπως πιο κατάλληλες. Εξαιρετικά κατάλληλες, από την άλλη πλευρά, είναι οι πλατφόρμες που απευθύνονται ειδικά σε αυτή την ομάδα στόχου. Εδώ συναντιούνται singles που έχουν ένα ή περισσότερα παιδιά ή θέλουν έναν σύντροφο που είναι ήδη μητέρα ή πατέρας. Αν εδώ υπήρχε λίγη περισσότερη διαφήμιση και προσοχή, θα ήταν ένας καλός τρόπος για να έρθουν επιτέλους περισσότεροι μονογονεϊκές οικογένειες κοντά.

Αυτά τα ανταλλακτήρια εργένηδων συνιστώνται για μονογονεϊκές οικογένειες:Οι συστάσεις μας


Η κατάταξη σε σύγκριση


Οι συστάσεις μας